top of page

Pasta en rijst

De geschiedenis van pastificio Nicola Russo is oud . Het begon allemaal in de eerste helft van de 800 in Torre Annunziata, waar de familie het werk van molenaars en pastamakers had. Rond het einde van de 800 verhuisden de Russen naar Cicciano, een Napolitaans dorp in het binnenland, waar ze een kleine steenmolen kochten die eerst met dierlijke energie werkte tot de komst van elektriciteit, waardoor de cilinders van de molensteenmolens konden worden getransformeerd. Dai primi anni del ‘900 si avviò la produzione della pasta, door middel van de methoden die op dat moment werden gebruikt. Fu Nicola Russo om te beginnen, met competentie en charisma, technologische transformatie en uitbreiding van het bedrijf. Sindsdien is plak Cicciano een referentiepunt in het veld geworden.

Om een ​​uitstekende pasta te verkrijgen, moet u nauwkeurige stappen volgen. De fundamentele keuze van de grondstof, de harde tarwe, de pasta is Cicciano pastificano grutten met ten minste 13% eiwit. Het mengen vindt heel langzaam plaats met zuiver water om een ​​homogeen mengsel te verkrijgen en de juiste consistentie te hebben.

De extrusie gebeurt met bronzen matrijzen om een ​​ruwheid van het oppervlak te verkrijgen waardoor het deeg de specerijen optimaal kan vasthouden. Het drogen gebeurt in statische cellen bij lage temperaturen (35/45 °) waardoor, in vergelijking met een industriële pasta, de geur van het graan behouden blijft en geen andere organoleptische eigenschappen in gevaar komen. De gedroogde pasta wordt met de hand verpakt om schokken te voorkomen door de automatische weegschaal en verticale verpakking.

Naast de pasta kunt u zelfs een keuze uit sauzen en onmiskenbare tomaten proeven.

bottom of page