top of page

Kerstartikelen

Kerstmis komt eraan, de gezellige avonden met sfeerlicht, het dicht bij elkaar zitten onder een dekentje... en de Italiaanse Panettone!!
 

De panettone is een luxe Italiaans brood dat gevuld is met rozijnen en sukade, soms ook met stukjes chocola. Dankzij de luchtige structuur heeft het ronde brood eigenlijk meer weg van een cake. De panettone is al eeuwenlang het traditionele kerstgebak van Milaan. Al snel werd het ronde brood populair in de hele regio en zelfs over heel het land. Het wordt geserveerd in plakken bij de koffie of thee, of juist met een zoete wijn, zoals spumante of moscato.

Er zijn tientallen varianten van panettone. Zo is er panettone met fruit (denk aan: amarenakersen of met appel en rozijnen), met stukjes chocolade, met limoncello, met balsamico-azijn of met pistache.

Naast de panettone wordt er tijdens de kerst ook pandoro gegeten in Italië. Haal deze twee niet door elkaar. De pandoro is een variant op de panettone en komt uit Verona. Dit gebak zonder vruchten zit een beetje tussen briochebrood en cake in. Het is minder vet dan cake, maar ook niet zo droog als briochebrood. De pandoro bestrooi je met een flinterdun laagje poedersuiker en smaakt goed bij een glas prosecco.

bottom of page